pr

  СЕРВИС ПРЕСС-РЕЛИЗОВ

вход регистрация   
  пресс-релизы компаний: международных, СНГ, Украины , России
Правила О проекте
Военная агрессия России против Украины

Коллеги, 24 февраля Россия начала открытое вторжение в Украину.
Мы полностью солидарны с украинским народом в борьбе с оккупантами и желаем Украине не просто мира, а победы.
России должен быть нанесен максимальный урон не только в военной, но и в других сферах. Только таким образом возможно обрести настоящий, а не русский мир.
Для поддержания Вооруженных сил Украины в борьбе с российскими оккупантами, Национальный банк Украины открыл спецсчет (доступны все основные валюты)
https://bank.gov.ua/ua/news/all/natsionalniy-bank-vidkriv-spetsrahunok-dlya-zboru-koshtiv-na-potrebi-armiyi
Российский фашизм будет повержен. Слава Украине!

Українці можуть недоотримати 10 млрд. дол. компенсацій за постраждале від агресії РФ житло

Існуючу методику оцінки визначення шкоди, завданої Україні внаслідок збройної агресії РФ, необхідно доповнити витратами на розробку проєктної документації, підготовку інженерних мереж та утилізацію сміття, - заявили експерти на прес-конференції «Відновлення: оцінка збитків завданих РФ на кейсах Бучі». За їх словами, в іншому випадку українці недоотримають близько 10 млрд. дол. компенсацій за пошкоджене житло.
В рамках програми ПРООН «Посилення відновлення в Україні на основі фактичних даних» та за підтримки Київської школи економіки (KSE ) ГО «Міжнародний клуб ділових людей» в серпні-жовтні 2023 року реалізувало проєкт «Розробка науково-обґрунтованих пропозицій до проєктів методик щодо визначення шкоди стосовно зруйнованих будівельних конструкцій та їх збитків від втрати житлових і громадських будівель, завданих Україні внаслідок збройної агресії російської федерації, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 20.03.2022 № 326». Експертами проєкту стали фахівці ДП «Державний науково-дослідний інститут будівельних конструкцій» та Київського науково-дослідного інституту судових експертиз міністерства юстиції України.
В ході проєкту було проведено обстеження технічного стану 6 об’єктів м. Буча, які зазнали ушкоджень в результаті агресії російської федерації. Також за допомогою новітніх технологій сканування була проведена фіксація стану відомої будівлі в центрі м. Миколаїв, що була пошкоджена в наслідок ракетного удару 20 липня 2023, з метою подальшої оцінки нанесених збитків. Як з’ясувалося, наразі витрати, що несуть власники будівель (ОСББ, територіальні громади, власники приватних будинків, підприємства) не в повному обсязі включаються до кошторисів, на основі яких відбувається чи відбуватиметься компенсація шкоди. Наразі постраждалим людям та організаціям не компенсують витрати на розроблення проектної документації; підготовку інженерних мереж; проведення обстеження об'єкту та випробування будівельних конструкцій. Не компенсується навіть елементарний вивіз будівельного сміття!
За словами директора ДП «Державний науково-дослідний інститут будівельних конструкцій», доктора технічних наук, професора Геннадія Фаренюка, вищезазначені витрати складають не менше 20% вартості робіт з відновлення.
«Загальна шкода житловому сектору України внаслідок агресії РФ оцінюється Світовим банком у понад $50 млрд., тому сподіваюся, Кабінет Міністрів врахує наші пропозиції та відкоригує методику, інакше українці, власники житла, можуть недоотримати 10 млрд. дол. компенсації за заподіяні агресією РФ збитки – заявив президент ГО «Міжнародний клуб ділових людей» та керівник волонтерської спільноти «Save Ukraine» Юрій Андросюк. За його словами пропозиції щодо включення до методики оцінки шкоди витрат на розроблення/коригування проектної документації; інженерну підготовку території будівництва, спорудження (перевлаштування) інженерних мереж; проведення обстеження об'єкту та паспортизації; випробування міцності матеріалів та фрагментів будівельних конструкцій; ресайклінг будівельних відходів, утилізацію та повторне використання будівельних відходів, що утворились внаслідок масових руйнувань об’єктів, цього тижня вже направлені до Кабінету міністрів.

Похожие пресс-релизы