pr

  СЕРВИС ПРЕСС-РЕЛИЗОВ

вход регистрация   
  пресс-релизы компаний: международных, СНГ, Украины , России
Правила О проекте
Военная агрессия России против Украины

Коллеги, 24 февраля Россия начала открытое вторжение в Украину.
Мы полностью солидарны с украинским народом в борьбе с оккупантами и желаем Украине не просто мира, а победы.
России должен быть нанесен максимальный урон не только в военной, но и в других сферах. Только таким образом возможно обрести настоящий, а не русский мир.
Для поддержания Вооруженных сил Украины в борьбе с российскими оккупантами, Национальный банк Украины открыл спецсчет (доступны все основные валюты)
https://bank.gov.ua/ua/news/all/natsionalniy-bank-vidkriv-spetsrahunok-dlya-zboru-koshtiv-na-potrebi-armiyi
Российский фашизм будет повержен. Слава Украине!

Обсяг спотових поставних торгів нафтопродуктами за останні 6 місяців на Українській енергетичній біржі склав 2,2 млрд. гривень

За 6 місяців проведення спотових електронних торгів на електронному торговому майданчику Української енергетичної біржі державній компанії ПАТ "Укргазвидобування" вдалося значно підвищити рівень конкуренції на свій ресурс за допомогою залучення більшої кількості учасників. Біржою було налагоджено систему використання гарантійного забезпечення та системи онлайн-черги. Все це сприятливо відобразилося на результатах торгів продукцією Укргазвидобування – державне підприємство реалізувало нафтопродукти та скраплений газ на загальну суму 2,2 млрд грн. Про це повідомив директор Української енергетичної біржі Олександр Коваленко, підсумовуючи результат торгів на УЕБ у четвер, 30 червня 2016 року.

За оцінками експертів паливно-енергетичного ринку, додаткова дохідність ПАТ "Укргазвидобування" склала понад 170 млн грн.

"Ми плануємо запровадити ф’ючерс на деякі нафтопродукти вже наступного року. Це дозволить зробити цей ринок більш активним та залучити більше інвесторів. Такий самий вектор ми обрали й для інших ринків: вугілля, та природний газ. Розвиненість біржового ринку є відображенням розвиненості економіки кожної країни", - заявив директор Української енергетичної біржі Олександр Коваленко.

"Ми задоволені використанням біржового майданчика Української енергетичної біржі. Саме такий механізм торгів дозволив нам згенерувати додаткову дохідність, яка буде використана на для інвестицій у видобуток та дозволить підвищити загальну енергонезалежність нашої країни", - сказав комерційний директор УГД Сергій Федоренко.

"Безумовно, поява індикатору цін на нафтопродукти на внутрішньому ринку позитивно відзначилося на роботі ринку. По-перше, це індикатив для кінцевого споживача, який тепер має орієнтири для закупівель пального. По-друге, публікація цін робить прозорою роботу компаніі-виробника. Якщо ми говоримо про "Укргазвидобування" - то для держкомпанії прозорість комерційної діяльності повинна бути однією з головних задач", - сказав аналітик консалтингової компанії UPECO - Олександр Сіренко. За словами експерта, для більш динамічної конкуренції на українському ринку нафтопродуктів слід запровадити аналогічні торги імпортованим пальним, частка якого сягає більш ніж 80%.

Всі укладені контракти було виконано у повному обсязі та вчасно. Ніхто з учасників торгів не втратив гарантійного забезпечення. Спеціалістами біржі було проведено величезну кількість навчальних семінарів та відеоуроків. Українською енергетичною біржою було розроблено та впроваджено функціонал з розсилки біржових котирувань, що є повністю безкоштовним та доступним без жодних обмежень.

Експерти біржі завжди приймають активну участь у нарадах та інших заходах, що організовані Міністерством палива та енергетики, Міністерством економічного розвитку та торгівлі, а також Антимонопольним комітетом України, що присвячені розвитку ринкових відносин та боротьбою з монопольними явищами та зловживаннями на ринку.

Спеціалістами УЕБ було запроваджено біржовий індекс на нафтопродукти, що дозволяє державним органам більш пильно та об’єктивно моніторити та регулювати функціонування паливно-енергетичного ринку нашої країни.

Довідково: Торги енергоресурсами ПАТ "УКРГАЗВИДОБУВАННЯ" на торговому майданчику Української енергетичної біржі проводяться щовівторка на регулярній основі. У торгах приймають участь одні з найбільших трейдерів внутрішнього ринку.

https://www.ueex.com.ua/ukr/presscenter/news/47860196/

Прес-служба УЕБ
тел.: (044) 232-14-31,
E-mail: [email protected]

Похожие пресс-релизы