pr

  СЕРВИС ПРЕСС-РЕЛИЗОВ

вход регистрация   
  пресс-релизы компаний: международных, СНГ, Украины , России
Правила О проекте
Военная агрессия России против Украины

Коллеги, 24 февраля Россия начала открытое вторжение в Украину.
Мы полностью солидарны с украинским народом в борьбе с оккупантами и желаем Украине не просто мира, а победы.
России должен быть нанесен максимальный урон не только в военной, но и в других сферах. Только таким образом возможно обрести настоящий, а не русский мир.
Для поддержания Вооруженных сил Украины в борьбе с российскими оккупантами, Национальный банк Украины открыл спецсчет (доступны все основные валюты)
https://bank.gov.ua/ua/news/all/natsionalniy-bank-vidkriv-spetsrahunok-dlya-zboru-koshtiv-na-potrebi-armiyi
Российский фашизм будет повержен. Слава Украине!

Київстар показав журналістам базову станцію мобільного зв’язку

Ознайомитись із роботою базових станцій мобільного зв’язку змогли представники Житомирських та районних ЗМІ, що були запрошені на одну із базових станцій мобільного зв’язку оператора «Київстар» в жилому районі Житомира.
Понад 20 журналістів зібралися неподалік базової станції, щоб спільно з представником Центральної Санітарно-епідеміологічної станції при Міністерстві охорони здоров’я України здійснити замірювання електромагнітного випромінювання. В ході експерименту були визначені показники 0,2 мкВт/см2 при граничній нормі 2,5 мкВт/см2. Варто зауважити, що порівняно з іншими країнами Європи, українські граничні норми досить низькі. Так в Росії межа показників випромінювання складає 10 мкВт/см2, а в Скандинавії — 100 мкВт/см2. Цікавою особливістю є те, що чим ближче мобільний телефон знаходиться до базової станції, тим менше випромінювання він видає на абонента. Відповідно чим більше базових станцій в районі, тим менше наватаження на телефон. В Житомирській області, за словами представника Житомирської Обласної СЕС Олександра Хмари, функціонує близько 850 базових станцій мобільних операторів, Київстарівських з них – 350.
Потужність самої станції постійно змінюється, вона залежить від кількості абонентів, що розмовляють одночасно в зоні дії цієї базової станції, але в будь-якому випадку, більше 2,5 мкВт/см2 вона просто бути не може. Уночі завантаження базових станцій практично дорівнює нулю, тобто станції в основному «мовчать». Найактивніша ніч для базових станції – це новорічна, зазначив представник Центральної СЕС Олександр Штиль. Щодо спрямування самих антен – вони встановлені таким чином, щоб основна енергія була зосереджена у вузькому промені (аналогічно до променю прожектора) та не перетиналась із будівлями, що розташовані поруч. Випромінювання «вниз», на мешканців будинку, є неможливим. Таким чином, квартири житлових будівель, на яких встановлюються антени базових станцій, є абсолютно безпечними з точки зору дії на населення.
По заврешенню «польових досліджень» відбулося засідання медіа-клубу в Житомирському клубі «Алір», де обговорювалися основні міфи про випромінювання базових станції. На жаль, непоінформованість наших громадян про природу електромагнітного випромінювання базових станцій призводить до формування помилкових стереотипів про те, що розташування та робота базових станцій мобільного зв’язку може завдати шкоди людському організму, викликати погіршення самопочуття та ін. Питання можливого впливу електромагнітного випромінювання на здоров’я людини давно знаходиться під контролем світової спільноти. Його вивченням займається ряд науково-дослідних інститутів і міжнародних організацій, провідною серед яких є Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ). На сьогодні, жодне з проведених досліджень не підтвердило факт негативного впливу такого випромінювання на здоров’я людини.
Всі базові станції, не лише «Київстар», а й інших операторів, що встановлені в Житомирській області проходять систематичний огляд та контроль з боку санітарно-епідеміологічної станції. Будь-який житель в межах проживання якого встановлена базова станція, може ознайомитися з дозвільною документацію на її роботу подавши запит до місцевої санепідемстанції.

Похожие пресс-релизы