pr

  СЕРВИС ПРЕСС-РЕЛИЗОВ

вход регистрация   
  пресс-релизы компаний: международных, СНГ, Украины , России
Правила О проекте
Военная агрессия России против Украины

Коллеги, 24 февраля Россия начала открытое вторжение в Украину.
Мы полностью солидарны с украинским народом в борьбе с оккупантами и желаем Украине не просто мира, а победы.
России должен быть нанесен максимальный урон не только в военной, но и в других сферах. Только таким образом возможно обрести настоящий, а не русский мир.
Для поддержания Вооруженных сил Украины в борьбе с российскими оккупантами, Национальный банк Украины открыл спецсчет (доступны все основные валюты)
https://bank.gov.ua/ua/news/all/natsionalniy-bank-vidkriv-spetsrahunok-dlya-zboru-koshtiv-na-potrebi-armiyi
Российский фашизм будет повержен. Слава Украине!

EBITDA Укртелекому за перший квартал зросла на 12% до 500 млн. грн.

Укртелеком продовжує підвищувати ефективність своєї роботи. За перший квартал 2016 року EBITDA компанії зросла на 12% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року та склала 500 млн. грн. Маржа EBITDA зросла на 2,5 п. п. і сягнула 29,2%. При цьому чистий прибуток компанії становить близько 100 млн. грн.

Дохід Укртелекому в першому кварталі залишився на рівні минулого року – 1,712 млрд. грн.

Дохід від телекомунікаційних послуг теж стабільний – 1,565 млрд. грн. Доходи від надання послуг приватним абонентам та бізнес-споживачам зросли на 5,5% та 3% відповідно. Фізичним особам надано послуг на 967 млн. грн, корпоративним – майже на 310 млн. грн. Дохід від послуг для операторів скоротився, що зумовлено загальною ринковою тенденцією зниження обсягів голосового трафіку.

Доходи від послуг фіксованої телефонії склали 824 млн. грн, активна база – майже 6,3 млн. телефонних ліній.

Укртелеком як найбільший в Україні провайдер широкосмугового інтернету продовжує розширювати покриття та покращувати якість надання послуг. Дохід від ШСД, порівняно з І кварталом 2015 року, зріс на 17% до 368 млн. грн. База абонентів на кінець кварталу склала понад 1,6 млн. При цьому активність користувачів домашнього інтернету зросла – у першому кварталі один абонент використовував у середньому 65 ГБ на місяць, що на 14% більше, ніж у минулому році.

Кількість користувачів послуги «Інтерактивне ТБ» також продовжила збільшуватися, сягнувши майже 73 тисяч, що на 115% більше порівняно з І кварталом 2015 року.

У корпоративному сегменті Укртелеком продовжив реалізацію низки проектів для великих національних компаній. Зокрема, введено в експлуатацію індивідуальний модуль у Центрі обробки даних (ЦОД) для ПУМБ, що є першим проектом у напрямку будівництва ЦОДів для банківського сектору. На 90%, із значним випередженням плану, виконано будівництво телекомунікаційної мережі для АЗК «ОККО».

За підсумками кварталу ПАТ «Укртелеком» сплатило понад 410 млн. грн. податків і зборів до бюджетів України всіх рівнів.

Інвестиції у розвиток телекомунікаційної мережі в першому кварталі склали 56 млн. грн. Ці кошти були витрачені на розширення мережі для реалізації проектів у корпоративному та масовому сегменті.

Спільно зі спеціалістами Huawei було проведено аудит існуючої інфраструктури та умов розміщення нового обладнання, що дозволить до кінця року розпочати переведення абонентів у найбільших містах України з технології ADSL на сучасні VDSL і FTTH/GPON.

«Прагнучи технологічного лідерства на ринку інформаційно-телекомунікаційних технологій, ми розпочали масштабну модернізацію мережі. Це дозволить компанії впровадити нові сервіси, а також покращити якість вже існуючих послуг. Наприклад, наші абоненти зможуть користуватися інтернетом на швидкості до 50 Мбіт/с за технологією VDSL по звичному телефонному кабелю та до 1 Гбіт/с при використанні оптоволокна за технологією FTTH/GPON, – говорить директор ПАТ «Укртелеком» Юрій Курмаз. – Уже до кінця року 300 тисяч наших абонентів відчує якість послуг нового рівня».

Похожие пресс-релизы