pr

  СЕРВИС ПРЕСС-РЕЛИЗОВ

вход регистрация   
  пресс-релизы компаний: международных, СНГ, Украины , России
Правила О проекте
Военная агрессия России против Украины

Коллеги, 24 февраля Россия начала открытое вторжение в Украину.
Мы полностью солидарны с украинским народом в борьбе с оккупантами и желаем Украине не просто мира, а победы.
России должен быть нанесен максимальный урон не только в военной, но и в других сферах. Только таким образом возможно обрести настоящий, а не русский мир.
Для поддержания Вооруженных сил Украины в борьбе с российскими оккупантами, Национальный банк Украины открыл спецсчет (доступны все основные валюты)
https://bank.gov.ua/ua/news/all/natsionalniy-bank-vidkriv-spetsrahunok-dlya-zboru-koshtiv-na-potrebi-armiyi
Российский фашизм будет повержен. Слава Украине!

Передача векселя в рахунок оплати за товари та послуги є об’єктом оподаткування особливим податком

Головне управління Міндоходів у м. Києві нагадує, що Законом України від 06.12.2012 №5519-VI, який набрав чинності з 03.01.2013, внесено зміни до Податкового кодексу України, зокрема введено акцизний податок на операції з цінними паперами – особливий податок на операції з відчуження цінних паперів та операцій з деривативами.

Об'єктами оподаткування особливим податком є операції з продажу, обміну або інших способів відчуження цінних паперів, де відбувається перехід права власності на цінні папери, та операції з деривативами, крім операцій, що здійснюються на міжбанківському ринку деривативів (пп. 213.1.7 ПКУ).

При цьому до операцій, які не підлягають оподаткуванню акцизним податком, належать, зокрема, операції з видачі, урахування та погашення векселя (пп. 213.2.4 ПКУ).

Однак, операція з передачі векселя від однієї юридичної особи до іншої юридичної особи як оплати за поставлений товар (надані послуги, виконані роботи) є об’єктом обкладенням особливим податком (пп. 213.1.7 ПКУ).

Такі операції оподатковуються за ставкою 1,5 відсотка від суми операції з продажу цінних паперів поза фондовою біржею, що не перебувають у біржовому реєстрі (пп. 2151 ПКУ).

Похожие пресс-релизы