pr

  СЕРВИС ПРЕСС-РЕЛИЗОВ

вход регистрация   
  пресс-релизы компаний: международных, СНГ, Украины , России
Правила О проекте
Военная агрессия России против Украины

Коллеги, 24 февраля Россия начала открытое вторжение в Украину.
Мы полностью солидарны с украинским народом в борьбе с оккупантами и желаем Украине не просто мира, а победы.
России должен быть нанесен максимальный урон не только в военной, но и в других сферах. Только таким образом возможно обрести настоящий, а не русский мир.
Для поддержания Вооруженных сил Украины в борьбе с российскими оккупантами, Национальный банк Украины открыл спецсчет (доступны все основные валюты)
https://bank.gov.ua/ua/news/all/natsionalniy-bank-vidkriv-spetsrahunok-dlya-zboru-koshtiv-na-potrebi-armiyi
Российский фашизм будет повержен. Слава Украине!

Горлівському дитсадку для дітей з вадами зору допомогли подолати наслідки економічної кризи

Горлівському дитсадку для дітей з вадами зору допомогли подолати наслідки економічної кризи
.
11 травня 2011р. у Горлівському навчально-виховному комплексі для дітей з вадами зору (НВК) відбувся круглий стіл, на якому підводили підсумки та обговорювали результати проекту «Комплексна антикризова програма допомоги дітям-дошкільнятам з порушеннями зору», що розпочався на базі навчального-виховного комплексу у вересні 2011 р. Проект реалізовувався Донецькою громадською організацією Фонд соціального розвитку «Наше майбутнє» за фінансової підтримки Міжнародного Фонду «Відродження».
На круглому столі керівник проекту, голова Фонду «Наше майбутнє» Русанюк Мар’яна, директор НВК Артемова Юлія та працівники НВК звітували про результати проекту, яких вдалось досягнути. Спеціалісти, що приймали участь у реалізації проекту, поділилися своїм досвідом та враженнями щодо проведеної роботи.
У ході реалізації проекту кабінет корекції зору поповнився двома сучасними лікувальними апаратами та п’ятьма комп’ютерними програмами для лікування та корекції зору. Завдяки новим апаратам вдалося досягти гарних результатів у лікуванні порушень зору, а саме, в порівнянні з минулим роком на 4 % більше дітей позбулись своїх вад зору чи покращили свої показники. Також були закуплені комплекти розвиваючих ігор, які з’явились у кожній дошкільній групі. За допомогою цих ігор діти з порушеннями зору покращують свою пізнавальну діяльність, сенсорну сферу, моторику, просторову орієнтацію, зорове сприйняття та мовлення.
Проведено ремонтні роботи туалетної та вмивальної кімнат, відремонтовано дах будинку (кошти на ремонт даху виділили з місцевого бюджету), завдяки чому покращились санітарно-гігієнічні умови перебування дітей. Зроблений ремонт у цих приміщеннях надихнув батьків та працівників НВК на об’єднання своїх зусиль, в результаті чого своїми силами відремонтовано ще дві туалетні кімнати.
Одним з важливих етапів проекту стало впровадження інноваційних методик, розроблених американською організацією Пресслі Рідж. В ігровій формі діти навчаються «дорослій» моделі життя, ставлять перед собою цілі та досягають успіхів. Система управління поведінкою Пресслі Рідж - це унікальна методика, що дає можливість ефективно попереджувати та вирішувати поведінкові проблеми у дітей в школі, формувати їх мотивацію до навчання і розвивати компетенції, що необхідні для успішного повсякденного життя. Завдяки участі у програмі діти стали більш організованими, відповідальними та впевненими у собі, оволоділи навичками самоконтролю, краще взаємодіють з товаришами, батьками та вчителями. За допомогою Донецького міського благодійного фонду “Доброта” був створений «магазин» дитячих товарів, який є невід’ємною частиною системи управління поведінкою та має на меті заохочення дітей працювати над своїми слабкими сторонами. До магазину було залучено товари на суму більше 5 тисяч гривень. Це іграшки, розвиваючі ігри, біжутерія, комп’ютерні та музичні диски, канцтовари, шкільні ранці та інше. Там діти можуть обміняти зароблені «школярики» (бали за те чи інше досягнення, що є свідченням їх успішної роботи над своєю поведінкою та виконання різних обов’язків) на товари.
Педагогічний колектив закладу пройшов тренінги, де вони вивчали інноваційні методики та підвищували свою педагогічну майстерність. Якщо в початкових класах програму Преслі Рідж застосовують вже два роки, то з дошкільнятами ця програма була вперше впроваджена у ході проекту, що стало для них роком експериментів. За словами Биковської Маріанни (методиста дошкільних груп): «Завдяки тренінгу ми по-іншому подивились на роботу з дітьми, на свої недоліки та успіхи в цій роботі, ми побачили на що треба направити наші зусилля, і зрозуміли, що нам необхідно починати впроваджувати цю систему вже в дошкільному віці, щоб попередити негативні наслідки у старшому віці, бо чим менше вік дитини, тим більш сприятливим він є для повноцінного розвитку особистості та повноцінного виховання…». Колектив дошкільного відділення адаптував програму, і тепер у дошкільнят є будиночок сонця, з якого приходить сонечко до кожного з них за їх хорошу поведінку та успіхи, та якщо поведінка не була зразкова інколи приходять й хмарки.
Також на базі НВК працює батьківський центр «Подолання», де батьки отримують допомогу психолога і соціального педагога, та проходили тренінги з метою формування навичок ефективного батьківства. Центр був відкритий, щоб посилити роботу з сім’ями, так як ефективна співпраця з батьками – це одне з найболючіших питань для більшості учбових закладів. За період реалізації проекту більше 30 сімей отримали соціально-психологічні та інші послуги: надано 32 консультації з питань виховання та навчання дитини, прав батьків, дитини та інше, проведено 12 групових тренінгів для батьків з метою формування навичок ефективного батьківства. Говорячи про успіхи та складності у роботі центру «Подолання», психолог Кучеренко Ольга відмітила: «На початку нашої роботи ми запевняли батьків звернутися до центру, але згодом батьки самі почали приходити до нас».
Найбільш вражаючими на круглому столі були відгуки батьків дітей, що виховуються та навчаються в Горлівському навчально-виховному комплексі. Батьки Пятова Артема розповіли про те, що їх син бачив тільки 10% навколишнього світу. Зараз його зір практично відновлений (90%). Це завдяки систематичному апаратному лікуванню у кабінеті корекції зору. Мама одного з вихованців дитсадка Саші Кучерова, сказала: «Коли я привела свою дитину до цього закладу, у мого сина були проблеми не тільки з зором. Сашко також зовсім не розмовляв. Це була моя остання надія на допомогу. Але я й очікувати не могла, що моя дитина вже через рік не тільки почне краще бачити, а ще й заговорить. Зараз Сашко балакає без зупинку, і йому дуже подобається співати. Я просто щаслива і дуже вдячна педагогам НВК за це диво…». Інша мама відмітила, що її син-першокласник, має великі успіхи не тільки в навчанні та лікуванні, а й у поведінці. Батьки й самі навчаються у сина як ставити перед собою цілі та досягати їх. Син дуже пишається, що сам заробив собі на ранець і тепер не розлучається з ним.
Під кінець круглого столу учасники обговорили свої плани на продовження діяльності за проектом. Планують спільно з батьками залучати кошти, щоб і надалі підтримувати «магазин» за програмою Преслі Рідж. Заступник начальника міського управління освіти Марина Полубан та депутат міської ради Тетяна Єрохіна завірили, що будуть всіляко сприяти ініціативам НВК та допомагати вирішувати складні питання.

* * *

Дисклеймер:

Метою проекту «Комплексна антикризова програма допомоги дітям-дошкільнятам з вадами зору» , що здійснюється ДМГО Фонд «Наше майбутнє» за підтримки Антикризової Програми Міжнародного фонду “Відродження” є покращення матеріально-технічних, санітарно-побутових умов дошкільного закладу та надання соціальних послуг дітям та їх сім’ям.

Детальніше про програму: www.irf..ua

Похожие пресс-релизы