pr

  СЕРВИС ПРЕСС-РЕЛИЗОВ

вход регистрация   
  пресс-релизы компаний: международных, СНГ, Украины , России
Правила О проекте
Военная агрессия России против Украины

Коллеги, 24 февраля Россия начала открытое вторжение в Украину.
Мы полностью солидарны с украинским народом в борьбе с оккупантами и желаем Украине не просто мира, а победы.
России должен быть нанесен максимальный урон не только в военной, но и в других сферах. Только таким образом возможно обрести настоящий, а не русский мир.
Для поддержания Вооруженных сил Украины в борьбе с российскими оккупантами, Национальный банк Украины открыл спецсчет (доступны все основные валюты)
https://bank.gov.ua/ua/news/all/natsionalniy-bank-vidkriv-spetsrahunok-dlya-zboru-koshtiv-na-potrebi-armiyi
Российский фашизм будет повержен. Слава Украине!

АУБ пропонує прийняти Програму державної підтримки соціально-незахищених верств населення

Президент Асоціації українських банків Олександр Сугоняко направив Голові Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики Сергію Терьохіну пропозиції АУБ щодо розробки Програми державної підтримки соціально-незахищених верств населення, що в умовах кризи втратили свою платоспроможність.

Такі пропозиції АУБ надіслано у відповідь на листа Комітету з питань податкової та митної політики щодо розгляду пропозицій з доопрацювання до другого читання проекту Закону України “Про захист майнових прав громадян у період виходу економіки України зі стану фінансової кризи”.

Як зазначено у листі Президента АУБ на ім”я Голови Комітету з питань податкової та митної політики: “Асоціації українських банків є зрозумілим бажання народних депутатів України запровадити дієві заходи із захисту прав громадян – іпотекодавців на їх житло, кредити за яке вони у силу кризових явищ не мають змоги сплачувати. Разом з тим, ми твердо переконані, що намагання вирішити цю проблему тільки шляхом запровадження мораторію на стягнення заставного майна, тобто за рахунок банків, точніше їх вкладників, лише поглибить кризу у банківській та фінансовій сфері. Розв’язання проблеми та підтримка соціально-незахищених категорій позичальників неможливі без участі держави”.

Президент АУБ відзначає, що Асоціацією проведено останнім часом низку зустрічей з представниками громадських об’єднань, що представляють інтереси позичальників. Проведені дискусії показали, що для комплексного вирішення питання захисту позичальників – фізичних осіб, що в умовах кризи втратили свою платоспроможність, необхідна розробка Програми державної підтримки соціально-незахищених верств населення.

За словами Олександра Сугоняка, така Програма має включати:

- визначення критеріїв неплатоспроможності домашніх господарств;
- визначення домогосподарств, на які розповсюджується державна підтримка;
- визначення кредитів, на які розповсюджується державна підтримка, та річної суми платежів за ними;
- визначення видів державної підтримки (викуп державою проблемної кредитної заборгованості; надання матеріальної допомоги для погашення заборгованості; надання компенсації на сплату відсотків за реструктуризованими кредитами, тощо);

Для реалізації такої Програми АУБ запропоновано розробити та прийняти Закон України “Про відновлення платоспроможності домогосподарств” та передбачити кошти, необхідні для забезпечення у 2009 році державної підтримки неплатоспроможних позичальників-фізичних осіб, у змінах до Закону України “Про Державний бюджет України на 2009 рік”.

Проект Концепції такого Закону розроблено Асоціацією українських банків і подано на розгляд парламентського Комітету з питань податкової та митної політики.

Враховуючи необхідність розробки та прийняття згаданого Закону України “Про відновлення платоспроможності домогосподарств”, Президент АУБ Олександр Сугоняко в листі до Голови Комітету з питань податкової та митної політики Сергія Терьохіна наголосив на недоцільності прийняття у другому читанні та у цілому проекту Закону України “Про захист майнових прав громадян у період виходу економіки України зі стану фінансової кризи”.

Прес-служба
Асоціації українських банків

Похожие пресс-релизы