pr

  СЕРВИС ПРЕСС-РЕЛИЗОВ

вход регистрация   
  пресс-релизы компаний: международных, СНГ, Украины , России
Правила О проекте
Военная агрессия России против Украины

Коллеги, 24 февраля Россия начала открытое вторжение в Украину.
Мы полностью солидарны с украинским народом в борьбе с оккупантами и желаем Украине не просто мира, а победы.
России должен быть нанесен максимальный урон не только в военной, но и в других сферах. Только таким образом возможно обрести настоящий, а не русский мир.
Для поддержания Вооруженных сил Украины в борьбе с российскими оккупантами, Национальный банк Украины открыл спецсчет (доступны все основные валюты)
https://bank.gov.ua/ua/news/all/natsionalniy-bank-vidkriv-spetsrahunok-dlya-zboru-koshtiv-na-potrebi-armiyi
Российский фашизм будет повержен. Слава Украине!

У Львові презентували нове видання Конституції Пилипа Орлика

"Конституційний Акт, прийнятий 5 квітня 1710 року під керівництвом Гетьмана Пилипа Орлика" - така назва видання, презентація якого відбулась сьогодні у Львівському історичному музеї. Воно побачило світ завдяки зусиллям Всеукраїнського благодійного фонду "Україна - Свята Родина", повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу.

Як розповів журналістам президент фонду Іван Матієшин, восени минулого року делегація на чолі з директором Інституту держави і права НАН України академіком Юрієм Шемшученком відвідала Національний архів Швеції, де зберігається чимало козацьких раритетів. Тут вони й ознайомились з латинським варіантом Конституції Пилипа Орлика, який призначався для міжнародного використання, а тому він повніший, ніж україномовний.

Шведські вчені з великим пієтетом відносяться до цього документа, що на 80 років випередив ідеї Французької революції і Польську Конституцію 3-го травня та заклав засади державної моделі сучасного демократичного типу. Він зберігається в окремому сейфі у підземному сховищі, де забезпечений відповідний режим вологи і температури. Брати в руки ці крихкі сувої дозволяється лише в спеціальних рукавичках. На прохання членів делегації було виготовлено їх фотокопії. Поряд з українським текстом вони увійшли до нового видання.

"Маємо надію, що ця книга стане для молодих інтелектуалів поштовхом для нових звершень. Переконаний, що завдяки нашим спільним зусиллям, про Конституцію Пилипа Орлика дізнається кожен наш співвітчизник, для якого Україна - це свята земля батьків, а історія - величезний особистий скарб", - зазначив Іван Матієшин.

Під час презентації було підбито підсумки конкурсу учнівських робіт на тему "Конституція Пилипа Орлика і конституційний процес у сучасній Україні".

Переможці отримали цінні подарунки, а всі учасники - нове видання та дипломи.

Говорить івано-франківський регіональний представник Всеукраїнського Благодійного Фонду «Україна – Свята Родина» Оксана Говера: «Хоча видання надруковане невеликим тиражем, та ми все ж передали в ряд шкіл Івано-Франківщини по декілька екземплярів. В першу чергу ми передали книжки у ті школи, учні яких взяли участь у конкурсі.»

Похожие пресс-релизы